Cena letne kuhinje

Dobra ideja za popestritev okolice domače hiše je prav letna kuhinja, cena pa je en izmed glavnih dejavnikov, ki vplivajo na to, ali se bomo za tak dodatek odločili ali ne. Na srečo so letne kuhinje izjemno prilagodljive, s tem pa lahko do neke mere znižamo tudi stroške in pridemo do izjemno ugodnih možnosti.

V mnogih primerih so najdražji gradbeni posegi, če želimo za kuhinjo izdelati prizidek ali želimo vključiti zidane elemente. Na tem področju lahko cena poskoči do neba, nenazadnje imamo na voljo celo vrsto razkošnih opcij, na primer marmorne kuhinjske pulte, razkošne oboke, razne dekorativne dodatke … Če pa bi želeli stroške znižati, lahko z nekaj spretnosti izdelamo zidane ali suhomontažne pulte, delovne in odlagalne površine ter shranjevalni prostor, pa tudi nadstrešek ali druge strukture za zaščito. S tem bo nastala dobro opremljena letna kuhinja, cena pa bo ugodnejša, saj ne bo terba posebej kupovati teh elementov.

Drugi velik strošek je kuhališče, ki je običajno žar. Lahko je to žar na plin, elektriko ali oglje, vse tri različice pa nadalje ponujajo še dodatne variacije. Kakšnih posebnih primerjav glede cene niti ne moremo narediti, saj so žari na voljo v zelo raznolikih izvedbah in ne glede na vir energije ponujajo izdelke v različnih cenovnih razredih. Najbolj ugodna opcija je lahko enostaven žar na plin, ki zahteva le nekaj deset evrov, a prav tako so ugodni nekateri električni žari. Žar na plin ali elektriko je priljubljena izbira za tiste, ki želijo prihraniti kakšen evro, medtem ko je žar na oglje s ceno okoli tisoč evrov primernejši za tiste, ki ne gledajo na stroške.

Seveda pa bo v vsakem primeru navdušila le dobro opremljena letna kuhinja, cena pa bo hitro pozabljena. Poleg gradnje in žara stroške predstavlja še druga večja oprema, ki pa spet omogoča veliko izbire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *